Klassifisering
Fargeinndeling
Listen er laget av Marinbiologene basert på en kombinasjon av WWFs sjømatguide og informasjon fra ICES (Det internasjonale havforskerrådet) og MSC(Marine Stewardship Council).
Grønn
Artene høstes på en bærekraftig måte og kan spises med god samvittighet.
Oransj
Artene høstes stort sett på en bærekraftig måte. Fangstmetoder og områder kan være av betydning for miljøvennlighet. Se detaljopplysninger for arten.
Rød
Artene er sårbare for populasjonsreduksjoner eller høstes på en lite bærekraftig måte.
Marinbiologene tar gjerne imot innspill og kommentarer til listen. Send en e-post til info@marinbiologene.no.
Send gjerne inn forslag til huskeregler også ;-)
Klimainformasjon
Klimavalgvurderingene er basert på Grønn Hverdags opplysninger om utslipp av klimagasser.
Godt klimavalg
Fangst og transport av disse artene er relativt klimavennlig
Ok klimavalg
Fangst og transport av disse artene er litt mindre klimavennlig
Dårlig klimavalg
Fangst og transport av disse artene er lite klimavennlig