Grønt NAPP utvikler seg kontinuerlig.

Når kunnskapen om en art endres, kan det være behov for justeringer i listeplassering (f.eks. fra oransje til grønt) og/eller oppdateringer i informasjonen om arten.

Funksjonaliteten vil også endre seg i takt med innspill fra brukerne. Er det en knapp som mangler eller ønsker du å sortere listen på en spesill måte?

Vi er veldig åpne for innspill og tar gjerne imot ris, ros og forslag til endringer. Bruk gjerne kommentarfeltet under!

Hjelp oss med å hjelpe andre :-)

Vi vil gjerne også høre om tekniske feil (bugs), men meld fra om dette på Tekniske feil.

5 Responses to “Tilbakemeldinger”

 1. Håvard Slåttå

  Hei!
  Så bra at dere har laget denne siden med så viktig informasjon!
  Ser at dere kaller det en app, men går det an å laste ned til mobil? iphone eller andre? Finner den ikke i apple store :-)
  Stå på videre!

  Svar
 2. Ida Hex. Rustad

  Tusen takk for sjømatguiden! Jeg prøver å få tak i denne såkalte appen Grønt NAPP, men det er bare en nettside, sant? Eller finnes den bare på iTunes og ikke på Google Play?

  Og når dere oppdaterer, kan dere da legge til engelske navn på artene? Jeg kan jo ofte få menyen på engelsk når jeg spiser i utlandet. Og så skulle jeg gjerne visst om jeg kan spise ishavsrøyen som de serverer på Egon.

  Svar
 3. Marianne Olsen

  Marinbiologene har gjort et forsøk på å finne ut om produksjon av ishavsrøye er bærekraftig, men har dessverre enda ikke fått klarhet i dette. “Ishavsrøye” er merkenavnet på oppdrettsfisk fra Vesterålen. I Norge er foreløpig oppdrettsnæringen av røye svært liten, sammenlignet med lakseoppdrett. Produsenten påstår selv at næringen er bærekraftig, men vi vet ikke hva som ligger bak denne påstaden. Vi synes det er interessant er det at oppdretten må være mest mulig lik røyas naturlige livsyklus og at den derfor i store deler av året skal være i lukket merd med brakkvann. Lukkede merder kan i utgangspunktet være mer miljøvennlig enn åpne, så fremt avfall og overskuddrester av for ikke slippes rett ut i sjøen, men samles opp og renses før utslipp. Vi kunne heller ikke se at næringen sliter med lus eller bruker lusemidler, noe som er positivt for miljøet. Før vi sier “grønt napp” – så må vi undersøke mer – men vi synes dette virker som en lovende art å spise med god samvittighet.
  Hilsen
  Marianne

  Svar

Skriv et svar